Werken bij Huisartsenspoedpost Eemland

Werk je bij de huisartsenspoedpost dan beteken je echt iets voor mensen. Ons werk doet er toe. Samen zorgen we dat patiënten in goede handen zijn, wanneer hun eigen huisartsenpraktijk gesloten is. We zijn er voor mensen op het moment dat ze het echt nodig hebben.  

Het kan er hectisch aan toe gaan; veel telefoontjes, snel bepalen welke hulp nodig is, patiënten die langskomen voor hun afspraak. Als team staan we op scherp om iedereen snel en goed verder te helpen.   

Dat is waar wij het voor doen. Wil jij je talenten ook hiervoor inzetten?  

Bekijk onze vacatures

Dynamisch en verantwoordelijk werk 

Het werk op de huisartsenspoedpost is met recht dynamisch te noemen. We werken in wisselende diensten ’s avonds, ‘s nachts en tijdens weekend- of feestdagen. Je werkt dus ook met verschillende collega’s. Van tevoren weet je niet wat er tijdens je dienst voorbijkomt, welke mensen je spreekt of welke hulpvragen je krijgt.   

Als medewerker stel je de juiste vragen om in te schatten wat de ernst van de situatie is en hoe iemand het beste geholpen is. De ene keer is er grote spoed, en moet je snel kunnen schakelen. De andere keer is iemand meer gebaat bij geruststelling en een advies voor thuis. Soms moet je ook duidelijk maken dat iets kan wachten tot de volgende werkdag. Verantwoordelijk werk dus.   

Waarnemer worden

Wil jij als waarnemer diensten doen bij Huisartsenspoedpost Eemland? Graag!

Meld je aan als waarnemer

Triagist worden

Als triagist ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten die contact opnemen met de huisartsenspoedpost.

Triagist (in opleiding)

Teamwork  

Het team van de Huisartsenspoedpost bestaat uit huisartsen, waarnemers, triagisten, eerstelijns-verpleegkundigen, doktersassistentes en chauffeurs. Zij zorgen er samen voor dat inwoners die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed medische hulp nodig hebben, goed worden geholpen.  

Elke nieuwe collega krijgt een inwerkprogramma en begeleiding met als doel dat je groeit in je werkzaamheden. Of je net nieuw bent of er al jarenlang werkt; de collega’s zijn onderling altijd bereid om feedback te geven of om even te overleggen. Of een luisterend oor te bieden als iemand dat even nodig heeft.   

"Het is echt teamwork. Je werkt samen aan hetzelfde doel: spoedzorg bieden aan patiënten"

- Gea de Bruin, leidinggevend triagist

Lees het verhaal van Gea

Arbeidsvoorwaarden 

Ga je werken bij Huisartsenspoedpost Eemland? Op al onze arbeidsovereenkomsten is de cao Huisartsenzorg van toepassing. De onderstaande arbeidsvoorwaarden gelden voor functies bij Huisartsenspoedpost Eemland: 

  • het salaris is exclusief 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen o.b.v. 38 uur en 8,33% eindejaarsuitkering; 
  • inschaling is op basis van het FWHZ  (Functiewaardering Huisartsenzorg)
  • er geldt een toeslag van 30% bij avonddienst, 50% bij nacht- en weekenddienst en 60% voor de zaterdagnacht en erkende feestdagen; 
  • reiskosten woon-werkverkeer 0,21 cent per kilometer vanaf 5 kilometer enkele reis tot een maximum van 30 kilometer enkele reis; 
  • pensioen bij PFZW  (pensioenfonds zorg & welzijn) waarbij de premie voor 50% voor rekening van de werkgever en 50% voor rekening van de werknemer komt; 
  • er is ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën en opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;  
  • jaarlijks personeelsfeest.