Wanneer contact opnemen met de huisartsenpost?

De huisartsenspoedpost is er alléén voor spoed. U neemt contact met ons op wanneer uw vraag of klacht niet kan wachten tot de volgende werkdag. Wij zijn digitaal en telefonisch (085 – 773 11 00) bereikbaar.

Wat kunt u zelf doen?

Op thuisarts.nl krijgt u eenvoudige en betrouwbare uitleg over allerlei medische klachten. Of neem contact op met uw eigen huisarts.

Ga naar thuisarts.nl

Met spoed een huisarts nodig?

Kan uw vraag medisch gezien niet wachten tot de volgende werkdag van uw eigen huisarts? Neem dan contact op met Huisartsenspoedpost Eemland. 

Digitaal spreekuur

Bel: 085 - 77 31 100

Levensbedreigende situatie: bel 112

Druk op de spoedzorg 

De spoedzorg heeft het erg druk. Dat komt omdat veel mensen 112 of de huisartsenspoedpost bellen. Dit is niet altijd nodig. Telefoonlijnen raken daardoor overbelast. Het duurt langer voordat mensen goed worden geholpen. Wij willen iedereen de best mogelijke zorg blijven geven. Daar kunt u bij helpen.

In het geval van spoed hebt u snel de juiste zorg nodig. Om daarbij te helpen is er een simpel stappenplan. Sla dit stappenplan op of print het uit. Als iedereen dit schema gebruikt, vermindert de druk op de spoedzorg. Zo zorgen we samen dat iedereen op tijd de juiste zorg krijgt.

Download stappenplan

Bekijk de video

Bekijk deze video op YouTube
of accepteer cookies om deze content hier te laden

Alle cookies accepteren