Wie werken er op de huisartsenspoedpost?
Op de huisartsenspoedpost werken triagisten, doktersassistenten, eerstelijnsverpleegkundigen, PA's (physician assistants), chauffeurs en huisartsen.
Triagist
Wanneer u de huisartsenspoedpost belt, wordt u te woord gestaan door een triagist. De triagist is een speciaal opgeleide zorgprofessional die aan de hand van gerichte vragen met u meedenkt en de urgentie van uw klachten in kaart brengt. Zo kan de triagist bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden. Mogelijk kan uw vraag tot de volgende werkdag wachten. In dat geval voorziet de triagist u van advies. De triagist werkt in nauw overleg met de dienstdoende huisarts.
Doktersassistent
Bij de ontvangstbalie van de huisartsenspoedpost werken zowel dokterassistenten en triagisten. Zij melden u aan, beoordelen opnieuw uw situatie bij binnenkomst en zijn aanspreekpunt als u vragen heeft of als uw klachten veranderen/erger worden. Ook assisteren zij waar nodig in de spreekkamer en verrichten zij diverse medische handelingen.
Eerstelijnsverpleegkundige
Wanneer u een afspraak heeft, hangt het van uw klachten af door wie u gezien wordt. Zo kan het zijn dat u door de eerstelijnsverpleegkundige wordt gezien en behandeld. De eerstelijnsverpleegkundige is speciaal opgeleid voor het beoordelen en behandelen van onder andere allerlei blessures en verwondingen.
Huisarts en PA
Bij alle overige klachten wordt u gezien door een huisarts of PA (Physician Assistant). De huisartsen uit de regio draaien ieder met regelmaat dienst op de huisartsenspoedpost. Op de huisartsenspoedpost werkt een vast team met PA's, deze zorgprofessionals zijn opgeleid om lichamelijke klachten op een breed gebied te beoordelen en te behandelen.
Huisartsenchauffeur
Soms is het medisch nodig dat een huisarts u thuis bezoekt. Bij deze visites rijdt een huisartsenchauffeur de huisarts door onze regio naar u toe. Bij ernstige spoed voert de huisartsenchauffeur ook sirene en zwaailicht. Tijdens de visite wordt de huisarts waar nodig geassisteerd door de huisartsenchauffeur. De auto van de huisartsenpost is niet geschikt voor vervoer van patiënten.
Uw eigen huisarts krijgt een verslag
Heeft u contact gehad met de huisartsenspoedpost, dan krijgt uw eigen huisarts de volgende werkdag een verslag. In dat verslag staat wat uw vraag was, welke klachten u had, wat er gedaan of geadviseerd is en welke medicijnen er zijn voorgeschreven. Uw huisarts verwerkt dit in uw patiëntendossier. Zo is uw eigen huisarts goed op de hoogte en is uw dossier bijgewerkt. Wanneer er aanvullend onderzoek is ingezet kunt u zelf uw eigen huisarts bellen voor de uitslag.